П'ятниця, 29.03.2024, 13:08

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гости" | RSS Головна Вихід

Меню сайту

Категорії розділу
Подружнє життя [5]
Духовне життя [5]











Радимо прочитати



Форма входу

Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 45

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 
Головна » 2012 » Лютий » 07
«Коли люди перестають вірити в Бога, вони починають вірити в усе інше», - сказав англійський письменник-християнин Г. К. Честертон.

Коли в людини немає дійсної віри в Бога, то богом для неї стає щось більш ближче, зрозуміліше, на що вона намагається надіятися у власному житті. Так народжується ідолопоклонство перед речами і священний страх перед народними переданнями.

Протопресвітер Георгій Шавельский визначає забобон як метушню, порожню, помилкову віру. Джерело забобонів бачить у віддаленні людини від істинного світла, у втраті нею справжнього релігійного знання. Так пояснює святий апостол Павло походження ідолопоклонства, або язичництва, яке являє в своїй суті найбільш яскравий і небезпечний вид марновірства.

Сутність марновірства полягає в тому, що марновірна людина те, що притаманне тільки Богу, приписує Його творінню і, замість того, щоб сподіватися на Бога, покладає свої надії на тварин або інші речі. При всій своїй гаданій, іноді, невинності та ненавмисності, забобони далеко не безпечні для віри. Вони затемнюють духовний погляд і забруднюють віру, послаблюють сподівання на Творця, відхиляють одержимих забобонами від керівництва Церкви, перекручують у них здорові, близькі до християнського вчення, моральні поняття, а, іноді, плодять пороки або ведуть до злочину.

Що ж таке марновірство? Це, як вже видно по самому с ... Читати далі »
Категория: Духовне життя | Просмотров: 749 | Добавил: Taras | Дата: 07.02.2012 | Комментарии (0)

Батьківська любов і турбота — явище складне

Тато, на відміну від мами, не має з малюком такого міцного генетичного зв’язку, тому, найчастіше, у нього погано виходить любити свою дитину просто за те, що вона є. Хороші стосунки з батьками — результат плідного спілкування між дитиною і батьком. Багато чоловіків слабо уявляють, як поводитися з маленькою дитиною, вважають, що поки вона не виросла, виховувати її повинні мама або бабуся. Це неправильно, дитина потребує чоловічого виховання завжди. ... Читати далі »
Категория: Подружнє життя | Просмотров: 864 | Добавил: Taras | Дата: 07.02.2012 | Комментарии (0)

Українське суспільство є глибоко віруючим та жертвенним, але дещо непостійним і легковірним. Так в духовному житті християн можна побачити суржик вірувань, практик і забобонів, які суперечать християнським цінностям і вченню Церкви.

От до прикладу – йога. Багато християн займаються нею, записуються на курси, витрачаючи час та кошти, проте мало хто знає, що йога - це не просто сукупність фізичних вправ, це - релігія, і вона є чужою християнству. А скільки християн бігає по ворожках або, подібно до новорічної ялинки, зодягає себе у різного роду «амулети» чи «обереги», забувши, що один у нас оберіг – Господь наш Ісус Христос. Люди вірять, що шпилька, нитка чи інша річ збережуть їх від лихого ока та діянь диявольських, але одна в християн захорона. Це – благодать Божа. Тому якщо людина приступає регулярно до Святої Тайни Сповіді, до Євхаристії, відповідно має духовний імунітет, вона – в стані Божої Благодаті. А що має та людина, яка обвішує себе «оберегами»? Нічого немає, окрім гріха, бо, вірячи і практикуючи забобони, гнівить Господа і порушує його першу заповідь.

Ще однією проблемою української духовності є байдужість християн до життя Церкви. Скільки так званих християн приходять до храму тільки на Пасху і то лише для того, щоб її посвятити? А скільки їх тільки вінчаються та хрестять дітей, а в інші дні їх у храмі не видно? Хіба цих людей ... Читати далі »
Категория: Духовне життя | Просмотров: 707 | Добавил: Taras | Дата: 07.02.2012 | Комментарии (0)

«Нове життя» — це назва служби, що більше року діє при Комісії у справах родини Львівської архиєпархії УГКЦ. Її завдання – розповідати про опіку над дітьми-сиротами і допомагати – психологічно й інформативно — тим, хто хоче взяти їх у свої сім’ї. Керівник служби, Марія САКВУК, знає цю проблему «зсередини»: у її сім’ї ростуть двоє прийомних діток і двоє рідних. ... Читати далі »
Категория: Подружнє життя | Просмотров: 770 | Добавил: Taras | Дата: 07.02.2012 | Комментарии (0)

Зростання популярності дошлюбного співжиття - одна з найбільш важливих демографічних змін ХХ століття, що стосуються сім'ї. При цьому дослідження, проведені на початку нинішнього століття в досить-таки розвинених країнах, вже дозволяють прийти до висновку, що спільне проживання до шлюбу призводить до погіршення стосунків молодих після вступу в шлюб, до низької задоволеності шлюбом, високого рівня насильства в сім'ї і підвищення ймовірності розлучення. Коли говориш молодим, які рідко ходять до церкви, що жити разом до весілля - це нездоровий вибір, вони, не замислюючись, зараховують тебе до фанатиків, які не бажають відкрито глянути в очі реаліям наших днів. Спільне проживання до укладення шлюбу або «пробний шлюб» здається одним з найнадійніших способів краще пізнати один одного. І дійсно, хіба не найголовніше для майбутнього подружжя - перед вступом у шлюб як можна ближче пізнати один одного? У цьому світі, де події розвиваються з такою запаморочливою швидкістю, де все знаходиться в безперервному зміненні, ми неначе потребуємо якоїсь гарантії, якогось випробування, яке підтвердило б нам, що ми здійснюємо правильний крок, єднаємося з хорошою людиною . Тай народна мудрість ніби як теж підтверджує цей сучасний погляд на відносини між людьми, навчаючи: щоб пізнати людину, треба з'їсти з ним пуд солі. ... Читати далі »
Категория: Подружнє життя | Просмотров: 831 | Добавил: Taras | Дата: 07.02.2012 | Комментарии (0)

Copyright MyCorp © 2024






Друзі сайту