Четвер, 28.03.2024, 21:16

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гости" | RSS Головна Життя спільноти Вихід

Меню сайту

Категорії розділу
Новини [29]











Радимо прочитати



Форма входу

Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 45

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 Життя спільноти
Головна » Статті » Новини

Тепло Божої любові

Тепло Божої любові

 

                Своєю неповторною, мальовничою, засніженою природою прикарпатського краю, але непривітним морозом зустрічає Гошів спільноту Рух Назаретських Родин(РНР) зі всієї України, що приїхали духовно поживитися на реколекції в реколекційний дім при монастирі Згромадження Сестер Пресвятої Родини. Для Бога мороз не є на заваді щоб обігріти наші спраглі серця Своїм теплом  Божої любові та закликати ділитися цим теплом і любов’ю з ближнім, хто ще не відчув цього. Про це і наголошувала тема наших реколекцій "До нової євангелізації", яку приготував  о.Михайло Будник - духівник спільноти РНР Київської Архієпархії та парох с.Голдашівка Вінницької області. Приймав участь у реколекціях також і декан вінницький о.Микола Дуркалець.

                Вже привично для нас, після улагодження організаційних питань, ці духовні вправи розпочалися із конференції і було запропоновано о.Михайлом тема для роздумів про те, що різні відомі бренди розпізнають за якимись певними ознаками. А які мають бути ознаки християнина, по чому нас – християн мають упізнавати? Після обіду була відслужена Божественна Літургія, на якій поживив нас Словом Божим – проповіддю, о.Микола про те, що Ісусовій присутності завжди були раді у Витанії, а отже ми так само повинні завжди бути раді прийняти Ісуса до наших сердець, схожими до Витанії – місця для Ісуса де Йому добре перебувати і може відчути взаємолюбов. Другу частину конференції для нас приготував о.Микола і поглибив попередні роздуми до того – за якою ознакою мають упізнавати назаретянина – члена спільноти РНР.

                Другий день наших реколекцій протікав у звичному для нас руслі,за звичним розпорядком, і розпочався із молитви-розважання, а опісля - Літургія, на якій знову нас духовно поживив проповіддю о.Микола. Після сніданку, з любов’ю приготованого руками сестер монахинь, відбулася Конференція, на досить цікаву тему, про те, що по смерті однієї людини було знайдено у нього вдома, під багатьма замками, шість дуже цінних скрипок, зроблених дуже відомими митцями. Але на жаль ці дуже цінні інструменти, бувши закритими не приносили нікому ніякої користі і милозвучної мелодії, виконаної цими скрипками ніхто не почув. А отже покликання нас – християн бути тими хорошими інструментами, які зможуть милувати  усіх навколо своєю милозвучною мелодією у руках Творця. Розважання – ділення на цю тему також були глибоко відкритими спілчанами, особливо відвертими ділення були тих людей, що вперше на реколекціях – це зворушливо. Своєю насиченістю день продовжився відвіданням Чудотворної Ікони Гошівської Пресвятої Богородиці, що на «Ясній Горі» у монастирі Отців Василіян, де ми відслужили молебень до Пресвятої Богородиці.На рекреації(віддих у Бозі) був організований вертеп нашими спілчанами. На завершення дня сестри монахині розповіли нам про історію заснування Згромадження Сестер Пресвятої Родини. А опісля ми відвідали крипту де знаходиться тіло засновниці їхнього чину преподобної сестри Терези, що недавно була віднайдена на цвинтарі с.Сваричів Рожнятівськог району і перенесена до монастиря. Приємним сюрпризом вечір суботній продовжився  релігійним співом і невеличкими проповідями о.Вітольда Левицького, хоча ця подія, як о.Михайло зауважив, стала вже для нас традицією при проведенні реколекцій у цьому монастирі – це є також один  зі способів євангелізації.

                Недільний день своєю насиченістю і сюрпризами нас не дивував,тому, що це день відїзду по домівках, чого не дуже хотілося, не хотілося повертатись із молитовно – просякнутої атмосфери до буденності, хоча, як наголосив о.Михайло наші реколекції тільки – но почалися і повинні продовжитися у наших родинах, робочих колективах – у нашій буденності. Хочеться також згадати про Божественну Літургію – джерело Божої Любові, яку очолив о.Михайло та виголоси проповідь про блудного сина, де було сказано,що навіть дуже низько упавши, валяючись у нечистоті, визнаючи свою нікчемність мусимо вставати і йти далі до осягнення Царства Небесного. Хочеться також згадати про чин прощення, що був проведений не у неділю прощення, оскільки ми всі з різних куточків нашої України, але зворушливо до сліз. Продовженням воскресного дня була проведена конференція на тему «Щастя», і розважання – що для християнина є джерелом щастя? А отже джерелом щастя якраз і є Літургія – де ми зустрічаємося з Ісусом у Пресвятій Євхаристії та Боже Слово(Біблія).Потрібне тільки наше бажання прийти до цього джерела і черпати повноту тепла Божої любові.

Тарас

спільнота РНР

  Фото підії



Категорія: Новини | Додав: Taras (13.02.2012)
Переглядів: 1159 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024






Друзі сайту