П'ятниця, 19.04.2024, 04:23

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гости" | RSS Головна Життя спільноти Вихід

Меню сайту

Категорії розділу
Новини [29]











Радимо прочитати



Форма входу

Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 45

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 Життя спільноти
Головна » Статті » Новини

Біля Цариці Карпатського краю

Біля Цариці Карпатського краю

                Цього разу , з 28 по 30 січня Спільноту Рух Назаретських Родин  зібрала Цариця Карпат – Пресвята Богородиця з Ясної Гори, що в Гошеві. Село, яке розташоване в красивому, мальовничому куточку нашої України – біля підніжжя Карпат, над річкою Свіча, що в Долинському районі. Неподалік монастиря отців Василіян, в затишку, під горою, розміщений монастир Згромадження Сестер Пресвятої Родини, де і відбулися наші зимові реколекції. Були присутні члени РНР з Київа, с.Голдашівка Вінницької області, Тернополя, Буковини, з Івано-Франківська,  Калуша, з с.Яблунька Богородчанського району, з с.Бережниця Калуського району,  Львівщини.

   Снігове покривало, яке огорнуло територію монастиря, підгір’я і гору, в гармонії з архітектурою будівлі, зачаровувало своєю красою і співзвучністю. І в цій гармонії ніби відчувалися слова Господа: «Прийдіть до мене всі студжені і обтяжені  і я заспокою вас». До цього співзвуччя можна додати духовну теплоту, з якою нас гостинно приймали  сестри-монахині.

                Перший день (п’ятниця 28.01.11р.Б.)розпочався, як завжди, із реєстрації, а опіля відбулася конференція, яку підготував для нас парох с. Голдашівка, духівник спільноти РНР Київської Архиєпархії – о.Михайло Будник, про євангельську подію, коли Ісус після хрещення і спокус у пустині, пішов у синагогу в Назареті і почав зачитувати слова пророка Ісаї: «Госпдній Дух на мені, бо він мене помазав. Послав мене нести Добру Новину бідним, звіщати полоненим визволення, сліпим прозріння, випустити пригноблених на волю, оповістити рік Господній сприятливий.» Дуже часто Ісус промовляє і до нас словами подій буденних, словами Святого Письма, які ми так само, як жителі Назарету – не сприймаємо, не чуємо, а часто бунтуємо; буваємо духовно бідними, полоненими гріхом, духовно сліпими, пригнобленими буденністю. Конференція продовжилася у групах, де ми ділилися своїми враженнями, переживаннями від почутої  теми.

                Після конференції і ділення ми прийняли участь у Божественній Літургії.  На прикінці дня у нас був молебень до Пресвятої Богородиці.

Розпорядок другого дня здивував насиченістю подій : розважання, Служба Божа, сніданок, конференція про зустріч Ісуса і жінки сирофінікіянки, яка просила про вигнання біса із її дочки. Після ділення на тему конференції Богородиця покликала нас на молебень, який ми відслужили у монастирі Отців Василіян на Ясній Горі, біля ікони Гошівської Богородиці. Пообідавши провели рекреацію (відпочинок з Богом) у вигляді театралізованого вертепу, який організувала Каракоша Марійка, з участю членів усіх спільнот. Глядачі нагородили акторів щирими оплесками. о.Микола Гасяк, парох с.Сівка Калуська, провів для нас конференцію-проповідь: коли хочеш побувати на вершині гори потрібно прикласти зусилля і подолати труднощі, а подолавши цей шлях, зачаровуєшся Богом створеною красою і розумієш – поборені труднощі були не марними.

                Наступною подією-сюрпризом став духовний концерт о.Вітольда Левицького яку подарували нам сестри-монахині. Концерт відбувався після відслуженої разом з монахинями вечірні. Це був дуже приємний для нас сюрприз із духовною наукою о.Вітольда, яка чергувалася з піснями на релігійну таматику. Наповнені незабутніми враженнями попереднього дня, в неділю, ми разом із сестрами відслужили Божественну Літургію, яку очолив: о.Назарій. Коротка і змістовна проповідь о.Назарія про зцілення сліпого закликала до подяки Богу за все.

                Реколекційні теми закінчувала притча про сіяча,  з роздумами про те, що коли хтось «плугом» не переверне «скибу» нашої душі і не «вгноїть» якимось приниженням – плоду не буде. На цю тему ми проводили ділення по групах. Також відбулося у нас загальне ділення, де ми дякували Богу за отримані ласки, який переповнював усіх, особливо зворушували слова тих, хто вперше побував на реколекціях Руху Назаретських Родин.

                Ще раз, на завершення реколекцій, Богородиця зібрала нас в церкві монастиря на молебень, після чого ми з неохотою почали роз’їжджатися по домівках.

                Ця зустріч була ніби острівцем у бурхливому морі життя, де ми забули про буденність   і духовно наповнилися, щоб продовжити реколекції по домівках, у нашій «Домашній Церкві».

                Запрошуємо усіх бажаючих на наступні зустрічі та реколекції.

                Богу слава за все !!!

Учасник реколекцій РНР


Фото реколекцій РНР



Категорія: Новини | Додав: Taras (02.02.2011)
Переглядів: 1015 | Коментарі: 1 | Теги: Головна » Статті. Біля Цариці Карпа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
0  
1 тетяна   (17.07.2011 13:15) [Материал]
Маю бажання поповнити сайт фотографіями...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024






Друзі сайту