П'ятниця, 29.03.2024, 15:21

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гости" | RSS Головна Бюлетні РНР Вихід

Меню сайту

Категорії розділу
2011 р.Б. [28]
2010 р.Б. [45]
2009 р.Б. [22]
2012 р.Б. [11]
Зустріч молоді [8]
2013 р.Б. [26]











Радимо прочитати



Форма входу

Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 45

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 Бюлетні РНР
Головна » Файли » 2010 р.Б.

БЮЛЕТЕНЬ РУХУ НАЗАРЕТСЬКИХ РОДИН №62
13.10.2010, 15:38

БЮЛЕТЕНЬ РУХУ НАЗАРЕТСЬКИХ РОДИН

             Київська Архієпархія  УГКЦ                                           №62(від 9.10. 2010)

 

 

                           VІ. Назарет- школа віри

    Наше ювілейне Паломництво було духовною мандрівкою, яка має свій початок біля слідів залишених Авраамом, "нашим батьком у вірі". Ця подорож привела нас сьогодні у Назарет, де ми зустрічаємо Марію, найбільш справжню i вірну дочка Авраама. Саме Марія, більше, ніж будь-хто інший, може навчити нас, що означає жити вірою "нашого отця". Звичайно, багато в чому Марія явно відрізняється від Авраама; але водночас, тим більш цих двоє глибоко схожі одне на одного - "приятель Бога" і молода дівчина з Назарету.Як Авраам, так і Марія, отримали від Бога дивовижну обітницю. Авраам має стати батьком сина, з якого народиться великий народ. Марія стане Матір'ю Сина, Який буде Месією, Помазаником Господнім. "Послухай! - каже Гавриїл - Ось ти зачнеш у лоні й вродиш сина й даси йому ім'я Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього назветься. І Господь Бог дасть йому престол Давида, його батька, і він царюватиме над домом Якова повіки й царюванню його не буде кінця.” (Лк 1, 31-33).Як для Авраама, так і для Марії, Божа обітниця є чимось зовсім несподіваним. Бог змінює хід їхнього повсякденного життя, перевертаючи його закріплені схеми та звичайні очікування. Для обох обіцянка здається чимось неможливим. Дружина Авраама, Сара, була безплідною, а Марія була ще незаміжня: "Марія сказала до ангела: "Як же воно станеться, коли я не знаю мужа?” (Лк 1, 34).(ЙП II, Назарет, 25 березня 2000 р.) Церква розпочинає світський календарний рік днем, присвяченим Божій Матері. В Новий рік показує нам особу Тієї, яка "йшла вперед в паломництві віри” (LG 58). В житті Марії день за днем здійснювалось благословенство, сказане до Неї св. Єлизаветою: "Щаслива Та, що повірила” (Лк 1, 45). Таким чином Церква бачить в Марії найповніший взірець нашої віри.Марія йде попереду нас, йде перед нами "в паломництві віри”, наче випереджуючи наші кроки і є на нашій дорозі віри близько нас. Згідно думці Собору Божа Мати займає в Церкві найвище місце, але одночасно є найближче до нас. Можна би сказати, що ми кривдимо Божу Матір, коли говоримо лише про Її гідність та прославлення, створюючи таким чином відстань між Нею і нами. Забагато говориться про Її винятковість, а замало про те, що Вона є нашою дорогою і дорогою христоцентричною. Марія є нашою дорогою в тому сенсі, що йде попереду нас і вказує дорогу віри, що усе те, що трапляється з нами, Вона вже колись пережила. Дивлячись на Її життя, ми повинні знаходити відповіді на наші проблеми. Якщо Господь перекреслює наші плани і веде нас іншою дорогою, ніж ми собі це уявляли, то так само було і в житті Божої Матері. Вона також інакше уявляла собі свою святість, свою дорогу і свою місію. Ми могли б запитувати, чому для Ісуса так важливо, щоб ми йшли по Її слідах, щоб ми йшли до Нього Маріїною дорогою. Однією з відповідей на це питання є радикалізм Божої Матері, радикалізм віддання себе Богу, що робить можливим Боже віддання себе нам. Ісус полюбив Марію надзвичайним і винятковим чином. Жодне зі створінь не укохав так, як Її, тому що Вона змогла віддати Йому усе.Бог віддається душі на міру того, як вона віддається Йому. Тож наскільки сильно Слово мусило віддаватись Марії, якщо Вона в такій повноті стала даром для Нього. Марія – це тип душі, яку Ісус укохав за Її повне віддання. Ісус хоче, щоб ми йшли Маріїною дорогою, тому що хоче, щоб ми реалізували себе в цьому типі душі, яку Він так любить за повне віддання. Його палке прагнення – знаходити душі подібні до Неї, які пішли б за Ним до кінця, щоб Він міг переливати на них нескінченні джерела своєї любові і своїх благодатей. Прагнення знаходити такі душі – Його "голод”, що постійно залишається невгамованим. Він кличе тебе не Маріїну дорогу, щоб показати тобі велич своїх прагнень стосовно тебе. (пор. о. Т. Дайчер, Роздуми про Віру)

Пропозиція запитань для груп ділення: 1. Які твої реакції, коли, в даний момент, не здійснюються твої плани, прагнення, очікування? Наскільки Діва Марія є в таких моментах для тебе взірцем? 2. Яким чином Марія допомагає тобі зміцнювати приязнь з Христом?3. Що для тебе означає: довірення Богові?

Дитячі зутрічі: …щоб Ісус ставав для мене чим раз важливішим…. (З бюлетнів західних діє цезій ) для аніматора:"Роздуми про віру”, с. 62 (від слів: Іспит совісти… до слів: …головної провини). завдання/введення в тему: • порозмовляйте (обов’язково: після хвилини часу для того, щоб усвідомити собі): про кого сьогодні найчастіше думав/пам’ятав/говорив/потребував (найчастіше – про самого себе!)бесіда з дітьми: • а як це було у св. Йоана Хрестителя? · що про нього знаєте? хто був старший: Ісус чи Йоан? на скільки був старший? (на 6 місяців) кого люди більше знали? (на початку – Йоана: до нього ж йшли хреститися)• прочитайте: Йн 3, 28-30· на весіллі: хто найважливіший? (молодий/молода)· а що роблять свідки/дружби? (переживають за молодих – щоб були найважливіші та щасливі)· а св. Йоан Хреститель, хоча й був старшим: хотів бути як молодий чи як дружба?· як він казав сам про себе? (мені потрібно ставати меншим) · а хто, тоді, мав ставати більшим? (Ісус) ð «мені потрібно ставати меншим – щоб Христос міг зростати» • загадка/завдання: коли людина перед Богом стає меншою?· аніматор представляє найкращу відповідь, тобто:  людина стає меншою перед Богом тоді, коли перед Ним опускається на коліна для того, щоб молитися · який ваш ріст? (варто поміряти!…)· а який – коли ви навколішки перед Богом? (варто поміряти!!!…) тобто: коли ми – на колінах – Бог має більше місця і може для нас більше доброго зробити!!!  якщо хтось не молиться – заважаю Богові «своєю висотою»… · коли ви стаєте перед Добрим Богом на коліна?· коли ще можна/потрібно це робити? молитва: · станьте на коліна; побудьте перед Добрим Богом в тиші… домашнє завдання: моліться, хоч іноді, такою молитвою: навколішки перед Богом – у тиші 

Категорія: 2010 р.Б. | Додав: Taras
Переглядів: 542 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024






Друзі сайту