Субота, 20.04.2024, 15:13

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гости" | RSS Головна Бюлетні РНР Вихід

Меню сайту

Категорії розділу
2011 р.Б. [28]
2010 р.Б. [45]
2009 р.Б. [22]
2012 р.Б. [11]
Зустріч молоді [8]
2013 р.Б. [26]











Радимо прочитати



Форма входу

Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 45

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 Бюлетні РНР
Головна » Файли » 2010 р.Б.

Бюлетень №73
29.12.2010, 11:55
Бюлетень №73

Де Назарет сьогодні? Нахилившись над Святим Сімейством з Назарету, звертаємося до Дитятка Ісус, Який в домі Марії та Йосипа зростав у мудрості та розумінні, аж до дня, коли розпочав Своє прилюдне служіння. На цьому місці я б просто хотів передати особливу думку тут присутнім молодим людям. Другий Ватиканський Собор вчить, що діти мають особливу роль у дозріванні до святості своїх батьків. Я закликаю вас замислитися над цим. Також, до того, щоб приклад Ісуса вів і давав вам силу, не тільки виражати повагу для ваших батьків, але щоб ви, також, допомагали їм чим раз повніше відкривати любов, яка наділяє життя найглибшим сенсом. У Святому Сімействі з Назарету, саме Ісус навчав Марію і Йосипа, про велику любов Свого Небесного Отця - первісне джерело всякої любові, від Якого кожна родина на небі й на землі бере свою назву. (Бенедикт XVI, Назарет, 14 травня 2009 р.) Перш за все, ми повинні відкривати Назарет у своєму серці. Саме тут ми зустрінемось із Святим Духом, завдяки Якому Марія народила Ісуса Христа. Це в нашому серці ми запрошені ставати учнями Ісуса Христа. Також у своєму нутрі кожен з нас має довіряти себе Марії для того, щоб прийняти заповіт з хреста: "Ось, мати твоя” і приймати Її до свого серця, до свого внутрішнього життя. Крім того, ми повинні просити св. Йосипа про заступництво, щоб ми знали, як властиво дбати про Святе Сімейство, співпрацювати з ним - у справі переміни свого серця, а відтак, всього світу. Так, як ми вчимося від Марії материнства, так і від св. Йосипа можемо вивчати, що таке батьківство. Як Марія, так і Йосип вчать нас довіряти Богові в будь-яких ситуаціях, навіть в таких, коли по-людськи неможливо нічого зрозуміти: "Ось Діва зачне, і породить сина”.Другий Назарет ми зустрінемо в наших сім’ях, які через дії Святого Духа, стають домашньою Церквою. Це в наших сім’ях дозріваємо, як у фізичній, психічній, так і в духовній площині. Вчимося любити один одного такою любов’ю, яка стає безкорисливою. Розвиваємо те, що нас об’єднує, заробляємо на своє утримання, встановлюємо відносини з окремими людьми та з більшими середовищами, в яких люди живуть. Відпочиваємо, але і вчимося жити Словом Божим, Євхаристією, молимося разом. Трудимось заради інших.Третім досвідом Назарету повинні ставати ваші спільноти, групи, які утворюєте. Сьогодні у світі потрібні такі місця, де Божа Сім’я могла б більше променіти, зігрівати серця, наповнювати духом – тому такими спеціальними осередками випромінювання Назарету повинні бути ваші спільноти, які, водночас, є частинами всієї спільноти - Церкви. Особисте, індивідуальне духовне життя - це основа; проте, у християнстві є так, що зустріч з Богом завжди приводить до того, що зустрічаєш інших учнів Христа. Тому Церква, як спільнота людей, що зібралися навколо Христа, є основою християнського життя, а також духовності, яка виникає з цього факту. Християнство не є релігією, яка об’єднує індивідуалістів, але релігією спільноти - незалежно від того, подобається нам це чи ні. Прийнявши Хрещення -  ми об’єдналися з Триєдиним Богом, а водночас із спільнотою Його ісповідників.Четвертим переживанням Назарету є весь світ. Після смерті і воскресіння Ісуса Христа та після Зіслання Святого Духа - Назаретом став увесь світ. Відтоді є ним не лише одне місце на землі чи тільки моя сім’я. Цілий світ, будь-яке місце, до якого ми послані - стають місцем, де ми маємо допомагати Богові втілюватися в цей світ, де маємо допомагати Святому Духові перетворювати цей світ у Царство Боже. Через нашу працю та активні і конкретні зусилля здійснюється це втілювання Царства Божого, і, хоча далеко не часто дано нам досвідчувати чи бачити у світі Бога і Його Царство – вся земля, все творіння з нетерпінням очікує появлення синів Божих.Марія стала матір’ю кожної людини, а св. Йосип є опікуном не лише Святого Сімейства, але кожної родини, кожної людської спільноти.Куди би не був посланий християнин, а в особливий спосіб учасники РНР, там скрізь повинен народжуватися Бог і Його Царство, там повсюди, в простий і звичайний спосіб, повинно народжуватися одночасно Боже та людське добро.Скрізь там, повинні повставати святі місця – Назарети, які сяятимуть для інших любов’ю, добротою і мудрістю, а заразом цілоспрямованістю та вогнем Святого Духа у повсякденному житті.  (о. А. Шультс SJ, Ченстохова, 10 квітня 2010 р.) 

пропозиція запитань для груп ділення: 

-   як спілкування з найближчими, колегами «по роботі» допомагає мені "по-назаретськи” переживати життя? 

-   у якому вимірі теперішнього Назарету мені легше, а в якому складніше – втілювати Боже Царство?  

 Тема для молоді: найдорогоцінніший скарб: приязнь з Ісусом для аніматора: "Роздуми про віру”, с. 65 (від слів: Багатому юнакові… до слів: …стані той був.)введення в тему:  •          порозмовляйте:  ·           які є у світі дорогоцінні речі? ·           що ще дуже важливе для людей? (здоров’я, молодість, щастя…) •          послухайте оповідання про убогу маму, яка мала маленьку дитину. Вона все мріяла, щоб забезпечити дитині краще життя, в достатку… І ось, сталося диво: коли ця мама, тримаючи свою малечу на руках, проходила гірською долиною, раптом розкрилася чарівна печера. Коли туди ввійшла – оніміла від здивування: побачила дуже багато дорогоцінностей й почула голос: маєш годину часу, тому бери – скільки зможеш, не забудь лише про найважливіше! Можемо собі уявити розгублену радість жінки: що взяти, куди вмістити – а все ж ради дитини! Для того, щоб вибирати кращі речі вона поклала дитину поруч себе. Перед тим, як мали закритися скельні ворота, встигла взяти ще дуже дорогоцінний камінь, і, радіючи, вибігла на зовні. Проте, її радість обернулася в найбільшу розпач: взявши велику кількість коштовних речей – не взяла своєї дитини! Забула про найважливіше! ·           про що найважливіше не повинна забути та жінка?  •          прочитайте: Мт 19, 16-22·           що дорогоцінне мав той юнак? (якісь матеріальні блага, напр. гарний будинок, можливість навчатися у престижній школі…)·           а які мав духовні багатства? (був хороший, жив згідно Десятьох Заповідей, мав багато добрих вчинків)ð        на жаль, той багатий юнак не зміг взяти найбільшого багатства: не залишився з Ісусом, не став Його другом, як апостоли і тому відійшов сумний молитва:    помоліться піснею:Повіруй Мені: буду тебе везти!Повіруй Мені, бо розумію тебе.Повіруй Мені, бо тебе гне покину,повіруй Мені, бо Я люблю тебе.  домашнє завдання:    

помоліться до Ісуса цією піснею

Категорія: 2010 р.Б. | Додав: Taras
Переглядів: 577 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024






Друзі сайту