Четвер, 25.04.2024, 17:08

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гости" | RSS Головна Бюлетні РНР Вихід

Меню сайту

Категорії розділу
2011 р.Б. [28]
2010 р.Б. [45]
2009 р.Б. [22]
2012 р.Б. [11]
Зустріч молоді [8]
2013 р.Б. [26]











Радимо прочитати



Форма входу

Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 45

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 Бюлетні РНР
Головна » Файли » 2010 р.Б.

Бюлетень №69
06.12.2010, 16:01
БЮЛЕТЕНЬ РУХУ НАЗАРЕТСЬКИХ РОДИН Київська Архієпархія УГКЦ №69(від 29.11. 2010)

Загальна тема:
Покірна слугиня Господня

Коли читаємо Євангеліє від Луки, ніде не побачимо навіть сліду, який дозволив би нам припустити, що то Ангел Гавриїл порадив Марії іти до вагітної Єлизавети. Це вона сама, покірна слугиня Господня, «вибралась» у дорогу. Наповнена присутністю Бога, Який оселився у Її серці і наповнив його любов’ю по вінця, охоче побігла служити усім потребуючим. ( Д. Малоней, Марія – Лоно Бога, с. 52)Марія, досвідчуючи того, що Ісус прийшов до убогих, зрозуміла, що Його слова і Його справи, Його чуда і Його смерть відбувалися для того, аби товаришувати вбогим, аби їм служити, аби їх відкупити. Дуже добре зрозуміла, хто є для Ісуса вбогим: ті, хто немає що їсти; паралітики, прокажені, бездомні, грішники і багаті, які не мають співчуття, але і самовдоволені люди, яких світ занадто вихваляє; ті, хто інтригує і ті, хто не вміє пробачати; ті, хто вбиває не тільки душу, але і тіло; лицеміри і такі, хто ніколи не йдуть на уступки. Були також іншого роду вбогі, яких Ісус полюбив особливо: діти і ті, хто прагнув Божого Царства; ті, хто подібно Марії, слухав Боже слово і впроваджував його у життя; малі і нерозумні; з чистими серцями і прагнучі миру; тихі і милосердні; ті, хто прагне справедливості і ті, кого переслідувано за підтримку справедливості. Марія розуміла, що убозтво, якого Ісус прагнув, те, яке узяв на Себе і яким жив, про яке навчав, було убозтвом надзвичайно глибоким і радикальним, вселенським і надзвичайно радісним. (Е. Піроніо, Паломництво надії з Марією, с. 32)
- чи роздумуєш над тим, до чого покликав тебе Ісус, до якого сліжіння?
- чи бачиш себе серед убогих цього світу? чому?





Дитячі зустрічі: про овечку неслухняну, але «мудру» для аніматора: "Роздуми про віру”, с. 64 (від слів: Дехто докоряє… до слів: …прощати з радістю). бесіда з дітьми: • прочитайте: Лк 15, 3-4 · чому вівця - загубилася? (можливо – шукала смачнішої трави; не хотіла бути з іншими, з пастирем)· якими були перші хвилини, коли вона від’єдналася? (дуже їй подобалася свобода, те, що робить, що сама захоче)· чому овечці не можна бути самій-самісінькій у світі? (вона - маленького росту: не бачить, де вода; не має чим захиститися від хижаків)· отже: що сталося з вівцею, яка від’єдналася? (заблукала, заплуталась у кущі, почала боятися)· коли для пастиря легше знайти вівцю, що зблукала? (коли блеє)• чому Ісус розповів цю притчу: хто такий – добрий пастир, хто – овечка?· коли людина стає овечкою, що заблукала? (коли не хоче бути з Ісусом-Добрим Пастирем: коли робить щось – чого не можна їй робити)· що тоді робить Ісус-Добрий Пастир? (обов’язково вирушає, щоб нас знайти)· що можемо робити, щоб для Ісуса було легше нас знайти? (кликати Його – з каяттям)· який може бути заклик до Нього? (напр.: Ісусе, змилуйся наді мною, грішним; пробач мене, Ісусе) • прочитайте далі: Лк 15, 5-6 · що зробив пастир після того, як знайшов та визволив овечку? (взяв її на руки) ð в принципі - було б достатньо освободити її, але Добрий Пастир хоче нести знайдену овечку · коли Добрий Ісус нас знаходить та нам пробачає, як тій овечці? (на Святій Сповіді, коли щиро каємося)· як почуває себе людина після Сповіді? (радісно, легко, добре)· яким чином людина, після Сповіді, може швидко засмутити Доброго Ісуса (коли хоче сама далі бігти, коли не дозволяю Йому «взяти себе на руки»)· що ви би порадили такій людині? (радіючи – проси Ісуса: неси мене далі: я сам не хочу йти – боюся, що знов заблукаю) Матеріали з бюлетнів Західних дієцезій РКЦ

Категорія: 2010 р.Б. | Додав: Taras
Переглядів: 606 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024






Друзі сайту