П'ятниця, 29.03.2024, 14:41

Слава Ісусу Христу! Гість | Група "Гости" | RSS Головна Бюлетні РНР Вихід

Меню сайту

Категорії розділу
2011 р.Б. [28]
2010 р.Б. [45]
2009 р.Б. [22]
2012 р.Б. [11]
Зустріч молоді [8]
2013 р.Б. [26]











Радимо прочитати



Форма входу

Пошук

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 45

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 Бюлетні РНР
Головна » Файли » 2013 р.Б.

Теми для зустрічей
17.02.2013, 13:54
3.Коли сієш серед сліз

Нерідко відчуваємо всю абсурдність того, що відбувається в нашому житті: якесь плетиво подій, сенс яких годі зрозуміти. Якесь безглуздя, яке закрадається в наше життя. Не знаємо, куди усе це веде нас і який може мати сенс. Водночас не усвідомлюємо, що саме в такі хвилини в нашому житті може відбуватися якийсь засів серед сліз. Щось схоже відчував і пережив автор сто двадцять шостого псалма. У ньому йдеться про той час, коли вибраний народ повернувся з вавилонської неволі. Це повернення є для ізраїльтян своєрідним спасінням. Це повернення вибраного народу із землі неволі до рідного краю є й для інших народів символом того, який могутній Господь, як він рятує народ та дбає про нього: «Тоді поміж народами загомоніли: «Велике діло вчинив Господь над нами!» Велике діло вчинив Господь над нами, - ми раділи». Повернення з вавилонської неволі – це певне визволення, але не остаточне. Це тільки провіщення і символ кінцевої перемоги й повного спасіння. Колись це спасіння набуде остаточної форми. Адже кажемо: «Христос переміг смерть, смерть більше немає над нами влади». Та все ж людина помирає. У зв’язку з цим, дотримуючись духу цього псалма, можемо волати: «Господи, Ти переміг смерть. Визволи мене від смерті. Господи, Ти переміг смерть. Переможи смерть у мені». Молиться, щоби Бог змінив долю вибраного народу, так як змінюється пустеля Негеб після рясного дощу. Адже про життя людини теж кажуть, що воно, як трава, яка під впливом надто палючих сонячних променів швидко всихає. У п’ятому й шостому віршах натрапляємо на порівняння зі сівачем. Образ сівача використано в псалмі, який розповідає про вавилонську неволю, невипадково. Чому? Бо Вавилонська неволя була часом такого засіву. Була часом кидання зерна в землю, щоби воно колись дало урожай, щоб перетворилося в стократно багатше життя, ніж те, яке було досі. Те, що образ сіяча пов’язано з часом неволі, темряви, в якій пробував вибраний народ, чимало говорить нам про наші нелегкі часи, бо коли ми проходимо крізь темряву наших випробовувань, теж відбувається якийсь засів. Що тоді відбувається з людиною? Людина в такі моменти часто плаче від болю і страждань: «Хто сіє у сльозах…». Сіє щось серед сліз. Треба погодитися з цим засівом, який може перетворитися на ще більше життя. Переживаючи різні життєві труднощі, ми нерідко зазнаємо максимального приниження, найбільшого болю. Справжнє визволення полягає в тому, щоб піднятися вище від того стану, в якому ми перебували до початку важких випробувань. Переживши період помирання в кризі, дочекаємося часу збирання врожаю, а наша віра зміцніє. Саме про такий засів серед наших сліз ідеться. Таким чином, темрява, в якій ми опинилися, може стати джерелом нового життя. Остаточно повернення з неволі й нове життя втілилися в Ісусі Христі. Повернення з нашої «вавилонської неволі» - це наш хрест. Вода хрещення має змінити нас так, як потоки змінюють пустелю. Ось таке велике перетворення має здійснитися. В Ісусі Христі переможено смерть. Ісус Христос помирає, щоб життя принесло свої плоди. Він є тим зерном, кинутим у землю, яке перетворюється на багатство життя, на вічне життя. Із цього безмірного життя, яке Він нам пропонує, можемо черпати завжди.

Пропозиції запитань для ділення:
1Як часто я згадую про таїнство свого хрещення й те, що воно в мені започаткувало?
2.Чи споглядаючи Ісуса Христа, який іде на смерть, плодом якої є нове життя, я здатен зрозуміти, що час моєї журби, ночі, темряви може бути шляхом до нової якости життя? Чи я можу з вірою переживати ці важкі випробування?
Категорія: 2013 р.Б. | Додав: Taras
Переглядів: 425 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024






Друзі сайту